The Distinguished Gentleman’s Ride București 2022

Duminică, 22 mai, s-a desfășurat pe întreg globul cea mai extinsă acțiune dedicată sănătății bărbaților, The Distinguished Gentleman’s Ride, scopul fiind strângerea de fonduri pentru cercetarea medicală și pentru prevenția celor mai întâlnite afecțiuni la bărbați: cancerul de prostată (al doilea cel mai întâlnit cancer după cel de piele), afecțiunile mentale și prevenția suicidului. Scopul evenimentului este conștientizarea acestor probleme prea des întâlnite, mesajul intens promovat fiind îndemnul la prevenție, prin realizarea consultului de prostată. Bucureștiul a luat parte la acțiune pentru al nouălea an, iar la prima ediție post pandemie s-au unit peste 200 de suflete elegante, pe motociclete distincte, cu scopul de a promova spiritul DGR în cel mai nobil și onorabil mod. 

RF02960

Mobilizarea de anul acesta reprezintă încă o reușită și un exemplu că faptele bune radiază bucurie și armonie, în tot. Cauza DGR s-a desfășurat cu respect și cu empatie față de semenii noștri, alături de alte zeci de mii de participanți, din 800 de orașe, din peste 130 de țări. S-a reușit strângerea celor 5,5 mil $ (țintă propusă pentru 2022), iar donațiile s-au putut face până pe 5 iunie. Pe plan local s-a colectat o sumă consistentă – un gest ca acesta nu are un termen de valabilitate și de fiecare dată se dovedește că împreună aducem schimbarea și că putem deveni o singură voce, în numele unui bine comun.

Ambasadorul DGR București de anul acesta a fost veselul și bonomul Cabral, empatic și foarte implicat în acțiuni caritabile diverse, membru fondator al Asociației Zâmbet și Suflet, motociclist, activ în schimbarea în bine dimprejurul său.

Plimbarea s-a desfășurat pe arterele principale ale Capitalei, cu scopul de a atrage atenția asupra cauzelor în care participanții sunt implicați. Deja a devenit o tradiție ca ride-ul să se desfășoare în armonie, cu bucurie-n suflete și zâmbete pe față, mai ales că ne-am bucurat și de o zi însorită, în ton cu energia care radia în rândul participaților.

RF03490

La Finish am avut parte de un discurs al gazdelor, ținut inclusiv de Cabral, dar și de domnul profesor-doctor specialist în Urologie, Bogdan Geavlete, care a expus în cel mai prietenos mod riscurile, implicațiile, beneficiile și metodele de prevenție a afecțiunilor prostatei. Cu alte cuvinte, a oferit speranță și ocrotirea de care cu toții avem nevoie, fie că suntem conștienți sau nu de aceste aspecte.

*Strângerea de fonduri estecoordonată și administrată direct de către asociația Movember (organism dedicat sănătații bărbaților www.movember.com). 

RF03384

Cu ocazia DGR se dorește conștientizarea acestor riscuri de sănătate și prevenirea lor printr-un îndemn la consultații/vizite medicale periodice (inclusiv mentale). Pentru bărbații de peste 50 de ani se recomandă controlul medical obligatoriu pentru prevenția cancerului, iar pentru cei cu un istoric in familie li se recomandă aceeași conduită preventive, începând cu vârsta de 40 de ani. 307.000 bărbați mor anual de cancer de prostată. O bună parte din fonduri merg către cercetarea medicală: Prostate Cancer UK, Prostate Cancer Canada, Prostate Cancer Foundation USA și Prostate Cancer Foundation New Zealand.

RF04767

Aceste afecțiuni sunt conexe, iar rata de creștere este îngrijorătoare: de exemplu, 3 din 4 sinucigași sunt bărbați510 000 de bărbați se sinucid la nivel global în decurs de un an, mai exact 1 persoană/ minut. E nevoie ca aceste cifre să se schimbe, iar cu ajutorul nostru, al tuturor, reușim schimbarea în bine.

În decursul anilor, pe plan local, s-a reușit strângerea a zeci de mii de dolari pentru cauză.Fenomenul DGR este în creștere de la an la an iar participanții își dau silința să colecteze fonduri si fac reale eforturi de răspândire a mesajului de binefacere, de unde și creșterea progresivă de la o ediție la alta.

Este un gest nobil făcut pentru noi, bărbații, bunicii, tații, frații sau unchii noștri, și mai este și despre susținerea pe care o primim din partea femeilor, afectate și ele indirect de aceste probleme. 

Povestea acțiunii DGR, info despre donații și alte detalii pot fi accesate pe: www.gentlemansride.com / donație București: gentlemansride.com/rides/romania/bucharest 

RF04182

Nu uitați cât este de important să arătăm celor din jurul nostru întocmai tabloul menționat mai sus, pentru a expune exemplul de unitate, de atitudine și inclusiv. Si o putem face prin vorbele noastre, imaginile, emoțiile și puterea exemplului, distribuite atât direct, prin participare la ride, cât și indirect, pe social media, în sânul familiei sau în mediul de lucru din care faceți parte. Binele se dă mai departe – doar așa are efect – indiferent de mediu, context sau de principii, se vede, se simte și se preia. “Sharing is caring”, ca să citez un anonim clasic 😊

În final, țin să vă mulțumesc pentru implicarea și pentru susținerea de care ați dat dovadă!

Să ne vedem cu bine!

Răzvan Buzoianu – gazda DGR București

Distribuie Articolul

Citește și