Lansare Tiger 660 Sport în România

Miercuri, 23 februarie, a fost lansat noul Tiger 660 Sport în România

În prezența reprezentanților media și a altor persoane interesate, miercuri, 23 februarie, showroomul din Șoseaua Pipera nr. 48 a fost gazda unui eveniment foarte așteptat: noul Tiger 660 Sport a fost dezvelit pentru prima dată în România și examinat în cele mai mici detalii. Chiar în acea seară, modelul expus a fost vândut, iar o altă unitate a fost comandată. Lansarea a fost prezentată live, online, pe pagina de socializare și a fost interactivă, cei care vizualizau putând pune întrebări. 

În gama adventure, Triumph avea deja seriile Tiger 900 și Tiger 1200, anul acesta este prima dată când apare titulatura de Tiger și la cilindreea de 660 cmc. Un model foarte apreciat de presa de specialitate și de clienți este Trident 660, lansat în 2021, iar Tiger 660 Sport vine să completeze roadsterul Trident, aducând în plus componente care fac o motocicletă optimă și pentru drumuri lungi: o semicarenă protectivă, parbriz reglabil, șa mai confortabilă pentru pilot și pentru pasager, mânere pentru pasager, sistem de bagaje.

Principalul avantaj al motocicletei – care îl și diferențiază de restul modelelor din această categorie – e dat de motorul cu trei cilindri. Acesta e cel mai puternic din categoria adventure/crossover de clasă medie, are un caracter aparte, fiind elastic, cu un cuplu bun în zona turațiilor joase și putere în zona turațiilor medii și înalte. 

Partea fronatlă ce cuprinde carenajul și noul bloc optic cu LED a fost apreciată de cei prezenți, mai multe voci susținând că arată mult mai bine în realitate comparativ cu imaginile de pe internet. Exprimă dinamism și modernitate. Semicarena e completată în zona radiatorului de panouri deflectoare care protejează și genunchii de curentul de aer, poziția în șa fiind optimă pentru o gamă largă de piloți, chiar și persoanele mai înalte putând călători confortabil pe distanțe lungi.

Tiger 660 Sport se adresează celor care nu vor să aibă mai multe motociclete în garaj, fiind un model polivalent: poți merge zilnic la muncă, e gata de ture de weekend, dar – echipată cu sistemul opțional de bagaje, ce include genți laterale și topcase generos în care intră două căști integrale – poate fi companionul ideal și pentru vacanțe. Gențile laterale se integrează armonios în linia codiței, nefiind nevoie de un sistem suplimentar de suport. 

Diferit față de Trident (de la care preia baza tehnică) este și amortizorul central, reglabil pe preîncărcare, reglajul făcându-se foarte ușor, cu ajutorul unui robinet aflat la îndemână. Triumph a conceput peste 40 de accesorii originale, pentru a crește confortul, pentru protecție, siguranță, pentru navigație (sistemul Triumph My Connectivity), pentru transport bagaje sau pentru performanțe.

Anvelopele cu care vine echipat Tiger 660 Sport, Michelin Pilot Road 5, recunoscute pentru aderență în orice condiții și pentru longevitate, subliniază încă o dată modul de utilizare al acestei motociclete: aventura sportivă pe asfalt.

Odată cu introducerea acestui model în gamă, orice utilizator își poate alege, în funcție de modul de utilizare, performanțe sau dotări, motocicleta optimă: Tiger 660 Sport, care cu masa sa redusă și roata anterioară de 17 inch e ideal pentru aventuri pe șosele, seria Tiger 900, care cuprinde modele cu roți frontale de 19 inch (GT, GT Pro, un bun compromis pentru utilizare on și off-road) și 21 inch (Rally, Rally Pro, adevărate motociclete adventure pentru off-road), precum și nou lansata gamă Tiger 1200 (cinci modele distincte, cu dotări exhaustive și tehnologie de avangardă).

Distribuie Articolul

Citește și