Noile modele 2024 Triumph Tiger 900

Prin modelele anului 2024, Triumph ridică încă o dată ștacheta și fixează noile repere ale categoriei adventure de clasă medie, cu o combinație ideală de performanță, versatilitate și manevrabilitate. Perfecte pentru a explora orice drum, de la șosele până la trasee accidentate, modelele liniei Tiger 900 beneficiază acum de mai multă putere, cuplu, manevrabilitate în siguranță și confort îmbunătățit.

Anul acesta poți descoperi trei noi modele de Triumph Tiger 900:
Tiger 900 GT – un model versatil, capabil și agil;
Tiger 900 GT Pro – fundamentala motocicletă adventure de clasă medie, ideală pentru excursii pe șosea;
Tiger 900 Rally Pro – o variantă cu aptitudini superioare pentru adevărate aventuri off-road.

Ce aduc nou motocicletele Triumph Tiger 900 în 2024?
Gama Tiger 900 primește o serie de îmbunătățiri semnificative pentru anul 2024, care vizează creșterea performanței, a confortului și a siguranței. Iată ce vei descoperi:

Performanță și caracter
Emblematica motorizare Triumph în trei cilindri a fost actualizată semnificativ, rezultatul fiind un spor de putere de 13% față de generația precedentă, pentru o valoare ce atinge acum 108 CP. Configurația specifică T-Plane a motorului, flexibilă și plină de caracter, aduce un cuplu controlabil încă de la turații joase, o evoluție fluidă în plaja medie și performanțe amețitoare în zona de vârf, pentru un comportament intuitiv dar și entuziasmant, atât pe șosea cât și în afara ei. Caracteristicile motorului împreună cu nenumăratele îmbunătățiri ale sistemului ride-by-wire au contribuit la crearea unor motociclete perfecte pentru abordarea rapidă a curbelor strânse sau a pantelor abrupte, dar și pentru turism fără efort la viteze ridicate!

Tiger 900 GT Pro MY24 07286 JP

Confort și manevrabilitate
Poziția neutră și intuitivă de pilotare împreună cu șeile revizuite și îmbunătățite garantează confortul excelent pe distanțe lungi, iar suspensiile cu o cursă lungă asigură manevrabilitatea pe toate suprafețele. Combinația ideală între șasiurile special create și motorizarea unică Triumph 900 înseamnă un echilibru perfect la viteze mici, stabilitate la viteză mare și o ținută de drum excelentă în orice condiții.

Ergonomie și siguranță
Noua generație de Tiger 900 redefinește reperele clasei și în materie de tehnologie și echipare fără egal disponibile în mod standard. Instrumentele de bord revizuite și optimizate, cu un ecran TFT full-color clar și ergonomic, îi oferă pilotului toate informațiile necesare atunci când este nevoie de ele. Unitatea electronică IMU (Inertial Measurement Unit) monitorizează în permanență unghiul de înclinare, presiunea în frâne și viteza roților pentru a produce tracțiunea optimă atât la decelerare cât și la accelerare. Aceste setări pot fi modificate prin cele patru moduri de pilotare (Road, Rain, Sport și Off-Road) disponibile pe toate modelele. Modelele Tiger 900 GT Pro au în plus un mod Rider Programmable care permite setări personalizate de finețe, iar modelul Rally Pro beneficiază suplimentar de un mod Off-Road Pro destinat pilotării extreme în off-road.

Conectivitatea cu telefonul permite controlul muzicii, al apelurilor și al navigației turn-by-turn pe ecranul TFT din bord prin intermediul aplicației gratuite My Triumph Connectivity. Această opțiune este inclusă în mod standard pe toate modelele, ca și priza USB pentru încărcarea dispozitivelor mobile. Siguranța și controlul pilotării sunt de asemenea aduse la niveluri fără egal, cu sistemul ABS optimizat pentru curbe și sistemul optimizat de control al tracțiunii, împreună cu cele mai bune etriere din clasă, Brembo Stylema, pentru o putere imensă de frânare.

Parbrizul reglabil, manșoanele încălzite și protecțiile de mâini, împreună cu sistemul de iluminare integral-LED și cu sistemul de avertizare a celorlalți participanți la trafic prin activarea luminilor la decelerarea bruscă, disponibile în mod standard, contribuie în mod esențial la confortul pilotării în siguranță. Modelele Pro beneficiază de asemenea de sistemul de asistență Triumph Shift Assist pentru schimbarea treptelor în sus și în jos fără ambreiaj, ca și de șei încălzite pentru pilot și pasager, plus un sistem TPMS de monitorizare a presiunii în anvelope.

Tiger 900 Rally Pro MY24 14443 JP

Atitudine fără compromisuri
Aspectul exterior al acestor motociclete Triumph a fost redefinit pentru o estetică modernă, cu linii pe măsura ținutei agresive adventure, de la „ciocul” de sub far, caracteristic motocicletelor adventure, și până la bord și semicarene, cu scheme de design și culori noi, contemporane și dinamice. Atitudinea adventure este susținută și de sunetul unic al evacuării, cu mârâitul profund al motorului T-plane la turații joase care se transformă într-un răget de tigru în plaja superioară.

Personalizare și stil
Cu peste 50 de accesorii disponibile pentru aceste modele, toate concepute și proiectate împreună cu motocicletele pentru a asigura o potrivire perfectă, personalizarea și exprimarea stilului posesorilor nu au fost niciodată mai ușoare! Opțiunile acoperă întreaga gamă, de la sisteme de bagaje și protecții până la componente pentru amplificarea performanței care includ evacuarea Akrapovič. Accesoriile pentru Triumph Tiger 900 GT, GT Pro și Rally Pro se pot comanda separat sau prin pachetele Performance, Protection, Trekker sau Expedition.

Distribuie Articolul

Citește și