Noul Speed Triple 1200 RR a fost lansat la București

Seria lansărilor din această primăvară a continuat în showroom-ul situat în Șoseaua Pipera nr. 48, București, odată cu prezentarea, pe data de 30 martie, a primului Triumph Speed Triple 1200 RR ajuns în România. Și de această dată, dezvelirea modelului a fost transmisă live, pe canalele de socializare, cei de acasă sau de la birou, putând pune întrebări despre motocicletă în timp real.

Speed Triple este numele unei serii devenite emblematice pentru producătorul britanic, prima versiune – care apărea în 1994 – s-a remarcat imediat în categoria naked/streetfighter prin aspectul musculos și prin performanțe ridicate. Dacă generațiile precedente Speed Triple – inclusiv actualul Speed Triple RS – se diferențiază de la distanță prin “fața” cu două faruri, noul RR se detașează de faimosul “hooligan bike” propunând o semicarenă distinctă și distinsă, cu un singur far rotund.

RR preia partea tehnică de la Speed Triple 1200 RS, lansat anul trecut, o motocicletă care a fost disponibilă la test ride la Triumph România și care a impresionat atât pe circuit, cât și în cazul utilizării stradale. Triumph răspunde clienților care și-au dorit o protecție mai bună la vânt, o poziție mai angajantă și cele mai bune suspensii prezente pe piață în momentul de față.

Cu o semicarenă stilată, cu linii pure și elegante, ce face trimitere la modelele de curse stradale participante la competiții precum Isle of Man TT în anii ’60 – ’70, Speed Triple 1200 RR este în același timp un café racer avangardist, o sportivă stradală și un supernaked. Zona frontală se evidențiază prin farul cu LED ce poartă semnătura clară Triumph și DRL (lumina pentru timpul zilei). 

Motorul de 1160 cmc capabil de 180 de cai și un cuplu de 125 Nm a fost construit pe baza experienței dobândite în Moto2, un campionat unde toate echipele participante folosesc motoare Triumph cu trei cilindri. Componentele motorului au o inerție redusă, care înseamnă turații fulminante, accelerația răspunzând instantaneu. 

Elementele din fibră de carbon precum aripa frontală, panourile radiatoarelor, inserțiile din carenaj și din zona rezervorului contribuie la o masă redusă, aceasta fiind de numai 199 kg cu rezervorul plin. 

RR se diferențiază față de RS și în ceea ce privește suspensiile, fiind echipat cu suspensii semiactive Öhlins Smart EC 2.0 reglabile electronic, dar si prin poziția de pilotaj, cu un ghidon amplasat cu 135 mm mai jos și 50 mm mai în față. Anvelopele Pirelli Diablo Supercorsa V3 garantează performanțe optime pe stradă și pe circuit, cu ele ai control, manevrabilitate, aderență și feedback.

Sistemele electronice de siguranță și control sunt la cel mai înalt nivel. Speed Triple 1200 RR este echipat cu Unitate de Măsură a Inerției (IMU) ce gestionează TC și ABS Cornering, sunt cinci moduri de pilotaj (Road, Rain, Sport, Track, Rider), are Cruise Control, Front Wheel Lift Control, pornire fără cheie, Triumph Shift Assist standard, precum și conectivitate prin Bluetooth.    

Distribuie Articolul

Citește și