Review Triumph Rocket 3

Rocket 3 este un model inegalabil, care impresionează atât prin apariție, cât și prin performanțe. Versiunea R vine în 2022 pentru prima dată cu o nouă schemă de culoare, denumită Silver Ice Cranberry Red. 

Trebuie să recunoaștem că puține sunt autovehiculele care au motor de 2500 cmc, așa cum este motorul de la Rocket. De altfel, acesta este cel mai mare motor instalat pe o motocicletă de serie, fiind capabil de un cuplu record: 221 Nm.Dacă cifrele nu emoționează, atunci ar trebui văzut în realitate, pentru a-i palpa rafinamentul, întrucât noul Rocket e captivant, atrage atenția, crește pulsul. Nu prea mai are nicio legătură cu generația precedentă, ciclistica este total diferită, cadrul din aluminiu turnat înlocuiește vechiul cadru din tuburi duble din oțel și contribuie la o masă cu 40 kg mai redusă. Direcția e precisă, ampatamentul este mai scurt, furca e destul de fermă – ceea ce înseamnă ce putem presa frânele anterioare Brembo Stylema – fără ca motocicleta să plonjeze. 

Cuplul colosal înseamnă că nu ai nevoie de schimbarea treptelor de viteză, de la 2500 rpm la 5000 rpm se rezolvă orice situație din trafic, pentru injecția cu adrenalină turezi până la 7000 rpm, însă – atenție – această motocicletă atinge 100km/h cu plecare de pe loc în 2,73 secunde, un “detaliu” care epatează performanțele.  

Rocket 3 nu e capabil numai de accelerații și reprize explozive, ci și de confort; în ciuda prezenței impunătoare, motocicleta este de o agilitate incredibilă pentru această clasă. Cablurile sunt estetic aranjate prin interiorul ghidonului, scărițele rabatabile pentru pasager se camuflează discret, peste tot se poate admira atenția deosebită a constructorului: capacele de la benzină, de la lichidul de răcire de la bușonul de ulei, materialele alese, combinația grafică. 

Nivelul tehnologic și dotările sunt complexe, dar cel mai bine este să ne faceți o vizită la showroom pentru a descoperi Rocket-ul în realitate.      

Distribuie Articolul

Citește și