10 motive pentru care noul Triumph Trident 660 poate fi alegerea optimă

Este perioada aceea a anului în care unii dintre dumneavoastră să gândesc să își schimbe motocicleta și alții – proaspăt virusați cu această minunată pasiune – ce model să își cumpere pentru prima dată. Cum pe anumite site-uri și grupuri de discuții există autori (unii experimentați și bine intenționați, iar alții care scriu din informații preluate de la terți) ce indică numai anumite categorii/modele care – în opinia noastră – nu s-ar potrivi unui începător, ne-am gândit să vă dăm câteva sugestii. Pentru că, la urma urmei, un sfat în plus, niciodată nu strică.

trident 660 review quote block 1340x893 2
  1. În primul rând, o motocicletă se alege cu sufletul. Trebuie să îți tresalte inima atunci când o privești din toate unghiurile, să simți bucurie când te duci la garaj, să o admiri într-un peisaj dintr-o excursie sau în fața unei terase. Dacă vrei numai funcționalitate (protecție maximă la intemperii, fotoliu în loc de șa, încălzire în manșoane/șa, suspensii semi-active, etc), atunci poate ar trebui să rămâi la ceva cu patru roți și acoperiș. Vrem să spunem că un naked ca Trident 660 e mai frumos ca un adventure.
  2. În al doilea rând, motocicleta trebuie să fie distractivă. Nu știm care ar fi exact echivalentul în limba română, dar în limba lui Shakespeare (care se întâmplă să fie și limba inginerilor din Hinkley ce proiectează modelele Triumph) e ceva care se numește “fun factor”. Un naked transmite emoție, entuziasm, plăcerea pilotajului, mai mult decât orice altă categorie de motociclete. Vorbim despre distracție pe șosele, nu pe circuit, în afara asfaltului, sau în cazul turismului cu bagaje.
  3. Trident 660 e cel mai accesibil naked sportiv de la Triumph. Costă 8.190 euro, mai ieftin decât Street Triple și muuult mai ieftin decât noul Speed Triple 1200 RS. 
  4. E un model proaspăt, a fost lansat în luna noiembrie a anului trecut.
  5. Are un aspect fără vârstă, nu se va demoda niciodată.
  6. Intervalul de service este la 16000 km.
  7. Dacă ești de sex feminin, vei arăta mult mai sexy pe un Trident decât pe un adventure.  
  8. Trident e o motocicletă prietenoasă cu începătorii, dar care îi satisface și pe piloții experimentați cu cei 81 de cai putere la o masă de numai 189 kg gata de drum. Există un kit de reducere a puterii pentru cei care au permis de conducere categoria A2.
  9. Motoarele cu trei cilindri au un caracter unic, care livrează cuplul pe o paletă mai largă decât o face un twin sau un motor cu patru cilindri.
  10. Motoarele cu trei cilindri au un sunet ce dă dependență.

Distribuie Articolul

Citește și