Cele mai puternice motociclete. Top 10 modele recomandate

Cei mai mulți dintre dependenții de adrenalină, viteză și libertate pură sunt de acord că toatea acestea se pot obține cel mai bine, în șaua unei motociclete impresionante. Și cu cât o motocicletă este mai puternică și mai rapidă, cu atât dozele vin în cantități mai mari! 

Desigur, mersul pe două roți nu este pentru cei slabi de inimă sau pentru cei care se simt inconfortabil fără protecția unei caroserii, lăsați descoperiți în fața curenților puternici de aer, care încearcă să te doboare la fiecare accelerare explozivă. Totuși, pentru fanii acestui stil de viața dus la limita vitezei și care apreciază adrenalina experiențelor pe motor, cele mai puternice motociclete devine un subiect de discuție pasional.

Începând cu prima motocicleta din lume, apărută în jurul anul 1860 și care funcționa pe aburi, industria moto a cunoscut o evoluție constantă, explodând mai ales odată cu apariția variantei pe benzină. Din acel moment și până astăzi, mersul pe două roți a căpătat noi dimensiuni, devenind sinonim cu sentimentul neîngrădit de adrenalină și libertate.

Criterii pentru alegerea unei motociclete puternice

Cu modelul potrivit, mersul pe motocicletă se transformă automat într-o experiență palpitantă, mai ales atunci când vorbim despre o motocicletă rapidă și puternică. Și pentru ca să potolim această curiozitate, v-am pregătit un top 10 cele mai puternice motociclete din lume. Am încercat să cuprindem modele de stradă, alese în funcție de capacitatea cilindrică și de popularitatea acestora printre fanii motor-sportului de mare viteză. Spre final, veți avea parte și de o surpriză “monstruoasă” – o bestie motorizată pe 4 roți compacte, interzisă pe șosele, dar și pentru buzunarele muritorului de rând.

Motociclete cu motor de 900cc

Triumph Street Scrambler

Conceput pentru distracție și pentru senzația de libertate, noul model Street Scrambler de la Triumph este mai capabil, mai puternic și mai emoționant. Atitudinea pe asfalt și manevrabilitatea exemplară i-au construit acestui modern-clasic o reputație globală. Motorul de 900 cmc a trecut printr-o modernizare care i-a adus mai mulți cai putere, dotările standard sunt mai bogate, iar atenția la detalii și finisajele premium o fac râvnită de toți pasionații adrenalinei pe asfalt. 

MY21 Street Scrambler HF2

Yamaha MT-09

Motocicleta MT-09 este un model dinamic, agil și extrem de avansat tehnologic. Motorul CP3 de 889 cmc de mare capacitate, face posibilă atingerea unui cuplu mai ridicat, la turații mai reduse, oferind o accelerare explozivă și performanțe demne de cele mai puternice motociclete întâlnite pe carosabil. Noul model este dotat cu un șasiu compact din aluminiu împreună cu un sistem de suspensie reglabil și roți foarte ușoare. Cu aspectul sau radical, caroserie reproiectată și specificații îmbunătățite, această forță de neoprit este pregătită să vă ofere o experiență superioară de pilotare, în stilul Hyper Naked.

Kawasaki Z900

Spiritul autentic “Z” își găsește cea mai recentă expresie în modelul Sugomi Z900 de la Kawasaki. Cu un motor cu patru cilindri în linie de 948 cmc, capabil să dezvolte 125 CP, precum și cu dotări de ultimă generație, îi conferă un boost al performanțelor și siguranței în situațiile limită. Modelul super-naked Kawasaki Z900 se afirmă prin forță și manevrabiltate de top. Iconicul Z900 beneficiază acum de un bord multifuncțional cu display TFT, conectivitate pentru smartphone, iluminare cu LED-uri și anvelope Dunlop Sportmax Roadsport 2, oferindu-i argumentele necesare pentru a se plasa acolo sus, în topul celei mai puternice motociclete de stradă din clasa ei.

Motociclete cu motor de peste 1000cc

Yamaha YZF-R1

Noul model Yamaha YZF-R1 este un model supersport de ultimă generație, dezvoltat fără compromisuri și construit cu cele mai sofisticate tehnologii pentru motor – șasiu. Motocicleta este echipată cu o nouă carenă agresiva, derivată din M1, faruri și lumini de poziție cu LED-uri restilizate, pentru o imagine intimidantă. Suspensia actualizată, motorul de 998 cp rafinat și pneurile RS11 premium ridică modelul R1 la un nou nivel de performanță.

Kawasaki Ninja H2R

Din topul cu cele mai puternice motociclete nu putea să lipsească fermecătorul Kawasaki Ninja H2R! Acest model cu adevărat special este primul de pe piață, propulsat de un motor turbo supra-alimentat, ce dezvoltă peste 310 cp (326 cp cu RAM air activat), devenind cea mai puternică motocicletă de serie din lume. Fiecare componentă a fost proiectată după două principii de bază: înaltă calitate și performanță excepțională. Întregul proiect a fost dezvoltat în colaborare cu grupul din industria grea, Kawasaki KHI Group. Ninja H2R beneficiază de cea mai nouă tehnologie de pe piață. Din păcate, Kawasaki H2R este o motocicletă exclusiv pentru circuit, aceasta neputând  să fie omologată pentru circulația pe drumurile publice.

Honda CBR1000RR-R Fireblade

Având la bază tehnologia folosită în cursele de viteză Moto GP pe modelul RC213V, noul Fireblade vine cu un motor cu patru cilindri în linie, de 1000CC și este prevăzut cu biele de titan și pistoane din aluminiu forjat. Mai ușor, mai rapid și mai tehnologizat decât modelele anterioare, Fireblade CBR1000RR-R este construit atât pentru pistă, cât și pentru drum. Modelul dispune de un cadru din aluminiu, suspensii Showa față și spate, sistem de frânare Nissin și Brembo. Tot aici amintim și sistemul ABS, carenele și poziția în șa, care a fost declinată din varianta MotoGP, pentru a oferi caracteristici aerodinamice excepționale. Honda CBR1000RR-R Fireblade se bucură de performanțe deosebite și adrenalină, luptându-se aprig cu ceilalți competitori, pentru titlul de cea mai puternică motocicletă din lume.

Motociclete cu motor de peste 1200cc

Triumph Speed Triple 1200 RS

Speed Triple 1200 RS este un nou reper în ceea ce privește pilotajul unui naked sportiv cu trei cilindri. Puterea, performanțele, manevrabilitatea și tehnologia sunt dintr-o altă dimensiune. Este cel mai eficace, dinamic și avansat Speed Triple produs până acum și reprezintă acea combinație precisă între agilitate, forță și tehnologie, care se cere unui supernaked rafinat. Motorul cu trei cilindri și capacitatea de 1160 cmc este cu totul și cu totul nou, direcția și stabilitatea sunt foarte precise, iar stilul designului agresiv, cu atitudine, face parte din ADN-ul Speed Triple, proiectat special pentru a fi performant pe drumuri publice, să fie precis și să livreze adrenalină, dar în condiții de siguranță maximă.

Turbine Superbike MTT Y2K

Intrată în Cartea Recordurilor și declarată una dintre cele mai puternice motociclete de producție din lume, Superbike MTT Y2K este unicul model cu turbină pe gaz omologat pentru stradă. Această bestie motorizată poate ajunge până la 370 de km/h, are 320 de cai putere și 52.000 de rotații pe minut, grație motorului unic turbo-arbore Rolls-Royce 250-C20. Datorită faptului că motocicleta este ușor de condus (deține doar două viteze și transmisie automată), Turbine Superbike MTT Y2K a devenit un model de referință pentru vehiculele extreme pe două roți!

Suzuki HAYABUSA GSX 1300 RR

Este o motocicletă sport produsă încă din anul 1999 care, încă de la momentul debutului, putea atinge viteza de 397 km/h. Însă, din considerente de siguranță rutieră, după anul 2000 a fost limitată la viteza de 300 km/h. Suzuki Hayabusa 2021 beneficiază de un motor complet reproiectat, ciclistică, sisteme electronice și carenaj pentru a stabili noi niveluri de performanță sportivă. Colecția robustă de sisteme electronice de control, care cuprinde o versiune avansată a sistemului Suzuki Intelligent Ride System (S.I.R.S.) face din „șoimul japonez” o motocicletă destinată să ducă piloții, cu îndrăzneală, spre viitor. Hayabusa GSX 1300 RR excelează și la celelalte capitole – manevrabilitate, confort, fiabilitate, zgomot, consum rezonabil – putând fi folosită pe șosele, zilnic, fără compromisuri.

Dodge Tomahawk

Așa cum vă aminteam la începutul articolului, perla coroanei acestui top al celor mai puternice motociclete se numește Dodge Tomahawk. Cea mai rapidă motocicletă construită vreodată în lume atinge incredibila viteză de 563 km/h, grație motorului Viper V-10 de 500 CP cu transmisie manuală în două trepte. De când a fost produsă, niciun alt model nu a reușit să-i depășească performanțele de a accelera de la 0 la 100 km/h în doar 1,5 secunde! Cea mai rapidă motocicletă din lume are 4 roți dispuse compact, pentru stabilitate și a fost prezentată, pentru prima dată, la Expoziția Internațională din 2003, din America de Nord. Până în prezent au fost produse doar 9 unități, iar prețul acestei bestii motorizate, interzise condusului stradal, se cifrează în jurul sumei de 550 de mii de dolari.

Suntem siguri că nu vom reuși să mulțumim pe toată lumea cu selecția din acest top al celor mai puternice motociclete construite vreodată, din simplul motiv că preferințele pot diferi de la un pasionat la altul, în funcție de apetitul pentru un stil anume sau de atașamentul pentru producătorul preferat. Totuși, credem că suntem cu toții de acord că, spre deosebire de un autovehicul pe patru roți, motocicleta oferă mai multă libertate, flexibilitate și adrenalină, instant, aspecte care o fac una dintre cele mai interesante și râvnite vehicule întâlnite pe străzile din întreaga lume. 

Cele mai puternice, dar și aspectuoase motociclete din lume pot fi găsite mai ales în colecția producătorului britanic Triumph. Indiferent că suntem însetați după viteză în regim exploziv pe autobandă, că ne place să ne strecurăm în jungla urbană sau că tânjim după experiența brută a călătoriilor de anduranță on și off-road, motorul tău de vis poate fi configurat în funcție de preferințele și nevoile tale, ori de stilul care ți se potrivește cel mai bine. 

Așadar, te așteptăm să vizualizezi gama completă de motociclete Triumph și, de ce nu, să ne vedem cât mai curând la un test drive, să încerci pe viu senzația condusului în șaua modelului tău preferat, disponibil din stoc, la cele mai bune prețuri de pe piață – totul transparent, simplu, fără intermediari sau oferte amăgitoare cu *steluță!

Distribuie Articolul

Citește și