Programul Rabla se aplică și la motociclete

Conform comunicatului emis de Administrația Fondului pentru Mediu, începând de luni, 26 aprilie 2021, ora 10:00, persoanele fizice pot merge la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere, iar persoanele juridice pot transmite dosare de acceptare la Administrația Fondului pentru Mediu în vederea accesării Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla) și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi,prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus).

Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 5.500 lei. O altă modificare vizează posibilitatea ca primele de casare să fie transferate între toate tipurile de persoane fizice sau juridice.

Această schimbare va permite accesarea programului și de către cei care nu au o mașină veche de casat. De asemenea, a fost introdusă interdicția de înstrăinare a autovehiculelor nou-achiziționate în cadrul programului, precum și obligativitatea restituirii finanțării în cazul nerespectării acestei interdicții.

Distribuie Articolul

Citește și